Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met fotografe Rosa Verhoeve, die vorig jaar de Zilveren Camera won met de foto's die ze maakte over drie jeugdcircussen in Ethiopië. De tentoonstelling Salto Vitale, die nog tot 16 april in de Vishal in Haarlem te zien is, is een ode aan de bevlogenheid en inventiviteit van de jonge acrobaten en dansers. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met zanger Ton Engels over zijn vorige maand uitgebrachte cd met Nederlandstalige liedjes en in het tweede uur teksten en gedichten van Wim de Bie, Josien Laurier, Jacob Groot en Menno Wigman. In het laatste uur het verslag van een wandeling door de Utrechtse Bazaar met auteur Henk Povée en fotograaf Rosa Vitalie, van wie afgelopen week het boek Markten in Nederland verscheen. 747AM, 20.02-23.00u.

Andere muziek: Café Sonore. Chants de printemps. Over vogelzang in de natuur die bezig is te ontwaken uit de winterslaap. Met o.a. componist Magnus Robb, die een archief van 30.000 opnamen heeft en bioloog Hans Slabbekoorn over imitatie in de zang van merels. 747AM, 23.02-24.00u.