Internet Voorkeur

KRO onafhankelijk. De KRO vindt niet dat het radioprogramma Dolce vita dat op werkdagen op 747AM van 8.00 tot 9.30 uur wordt uitgezonden, mag verdwijnen. Zoals bekend worden door bezuinigingen in september bij de nieuwe zenderindeling verschillende programma's opgeheven. En dat bij een zender die vijf jaar geleden nog prominent als 'de opiniezender' van de Nederlandse radio werd gepresenteerd. Ook programma's als NCRV's Plein Publiek, Knetterende letteren (NPS) en De avonden (VPRO) verdwijnen. De omgevormde zender zal voornamelijk lichte muziek uitzenden. De KRO heeft besloten dit niet af te wachten en met ingang van morgen, bij de 1000ste aflevering van het programma Dolce vita onder het motto 'nimmer laten wij ons de mond snoeren' op internet met het programma door te gaan. De site www.devrijekro.nl geeft 24 uur het beste dat de KRO te bieden heeft. De KRO wil niet meer afhankelijk zijn van de besluiten van zendercoördinatoren van de omroep en de raad van bestuur. Behalve KRO's Dolce vita zijn op de site ook herhalingen te horen van Radio 2-programma's als Het Theater van het Sentiment, Tijd voor Twee, Goudmijn, Adres Onbekend, 1opdeMiddag en Radio 4-concerten. Ook kunnen programma's als podcast worden gedownload. Het internetkanaal biedt ook mogelijkheden programma's uit te zenden waarvoor via de publieke radiozenders geen plaats meer is. www.devrijekro.nl