'Duitse media te negatief'

Oliver Bierhoff heeft in een vraaggesprek met Die Welt zijn zorgen uitgesproken over de negatieve sfeer die momenteel in Duitsland heerst rond het Duitse voetbal. De Teammanager van Die Mannschaft waarschuwt aan de vooravond van het wereldkampioenschap voor imagoverlies in het buitenland.

'We staan voor een groot toernooi en ik heb het gevoel dat er een tendens is naar negativisme', zei oud-international Bierhoff. 'We hoeven niet kritiekloos te zijn, maar we moeten ons wel afvragen hoe men in het buitenland over ons gaat denken.'

De Duitse media hebben de laatste weken vooral bericht over negatieve zaken, meent Bierhoff. De stadions die tijdens het WK in juni worden gebruikt, zouden niet veilig zijn, de kaartverkoop zou chaotisch verlopen en dan is er nog het recente gokschandaal. Alleen de teleurstellende resultaten van het Duitse elftal stellen andere negatieve zaken in het Duitse voetbal in de schaduw. Volgens Bierhoff kan een minder negatieve sfeer geen kwaad.

Vanavond speelt Duitsland in Dortmund een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. Na de 4-1 nederlaag van in Florence tegen Italië is een goede prestatie van het elftal van bondscoach Klinsmann geboden. De Duitse bond is een charme-offensief begonnen. Vandaar dat vandaag het publiek vrij toegang heeft tot de training in het Westfalenstadion.