'Dagelijks journaal SBS en Telegraaf '

De commerciële televisiezender SBS spreekt met dagblad De Telegraaf over een dagelijks nieuwsprogramma in de middag. Volgens SBS-programmadirecteur Eric van Stade zijn er plannen voor een nieuwsprogramma dat vanaf september op de buis moet verschijnen, gemaakt in samenwerking met de redactie van De Telegraaf. Van Stade zei dat afgelopen weekeinde in het programma Mediazaken van BNR Nieuwsradio. De Telegraaf Media Groep heeft een belang van 20 procent in SBS.

Volgens sommige weblogs zou het programma Telegraaf Journaal gaan heten. Maar Van Stade vindt het 'te prematuur' om het programma als een zekerheid te beschouwen. 'We zitten nog in het informele stadium. We hebben een voorstel naar De Telegraaf gestuurd en daarover gaan we praten.'

De Telegraaf-redactie zou haar medewerking verlenen aan een informatief programma dat aan het einde van de middag of in de vroege vooravond op de tv verschijnt. In die uren worden op andere Nederlandse zenders onder meer de nieuwsprogramma's TweeVandaag (Nederland 2) EditieNL en RTL Boulevard (RTL4), en NSE (Talpa) uitgezonden.

Van Stade: 'Het zal geen harde nieuwsshow worden à la Actienieuws.' Het nieuwsprogramma staat bovendien los van de plannen die SBS heeft om een tweede, vroegere editie van Hart van Nederland te beginnen.