Bizons en geiten

‘Mi zoebri, oni kozli’ : wij zijn bizons, zij zijn geiten. De studentenbeweging ‘Bizon’ voelt zich verraden door de ‘geiten’, gevangenistaal voor passieve homoseksuelen. ‘Milinkevitsj en Kozoelin, ze maken hier echt een homorevolutie van’, klaagt Larissa, de ontslagen arts die we gisteren ook spraken. Kozoelin is een KGB-spion, dat weet Larissa zeker. ‘Gisternacht kwam hij

putin_kozeltumb.jpg‘Mi zoebri, oni kozli’ : wij zijn bizons, zij zijn geiten. De studentenbeweging ‘Bizon’ voelt zich verraden door de ‘geiten’, gevangenistaal voor passieve homoseksuelen. ‘Milinkevitsj en Kozoelin, ze maken hier echt een homorevolutie van’, klaagt Larissa, de ontslagen arts die we gisteren ook spraken.

More...
Kozoelin is een KGB-spion, dat weet Larissa zeker. ‘Gisternacht kwam hij ons steeds vragen de tenten af te breken. Hij had informatie dat de politie om drie uur zou aanvallen. Om vier uur. Om vijf uur. Die geit. Hij leidt de psychologische oorlogsvoering tegen ons.’
Wat het oude, duistere gerucht zou bevestigen dat Kozoelin, ogenschijnlijk zo keihard anti-Loekasjenko, eigenlijk Zijne Majesteits loyale oppositie is en slechts kandidaat stond om stemmen bij Milinkevitsj weg te kapen. In één versie liet hij zich op 2 maart zelfs vrijwillig voor de camera’s in elkaar slaan door Loekasjenko’s zware jongens om zijn geloofwaardigheid te versterken. Geruchten, beste mensen. Not fit to print.
‘Vijftig procent van de oppositie werkt voor de KGB. En Milinkevitsj is een impotente zatlap.’ Ook Olga (17) is ziedend. Een hele nacht trotseerde ze sneeuwstormen en pikzwarte ordetroepen die als wolven rond de schaapskudde cirkelden. Soms pakten ze een student op en sleurden hem of haar over het bevroren plein, om los te laten als een camera naderde.
Maar de pers is nu weg, door naar het volgende feest. Twee uur naar dato heeft nog geen persbureau het nieuws over het ‘verraad van de oude mannen’. Door de luidspreker roept een student gedesoriënteerd: ‘Heeft hier iemand contact met Milinkevitsj of Kozoelin? We moeten praten.’
Dag lieve Eendenkuikens.

    • Coen van Zwol