153 uur non-stop muziek

Bijna dagelijks komen er nieuwe mp3-spelers op de markt. Het is dan ook een kunst om een muziekspeler te ontwikkelen die zich van concurrenten onderscheidt. De Mobiblu DAH-1900 is een compacte mp3-speler die opvalt door een extreem lange levensduur van de batterijen. Deze flashspeler kan namelijk maarliefst 153 uur non-stop muziek spelen. Dat is 9.180

Bijna dagelijks komen er nieuwe mp3-spelers op de markt. Het is dan ook een kunst om een muziekspeler te ontwikkelen die zich van concurrenten onderscheidt. De Mobiblu DAH-1900 is een compacte mp3-speler die opvalt door een extreem lange levensduur van de batterijen.

Deze flashspeler kan namelijk maarliefst 153 uur non-stop muziek spelen. Dat is 9.180 minuten. Meer dan een half miljoen seconden. Ter vergelijking: de gebruiksduur van een iPod met 30 gigabyte is veertien uur.

Mobiblu viel eerder al op met één van de kleinste mp3-spelers van de wereld: een kubusvormige muziekspeler van 18 gram, nauwelijks groter dan een dobbelsteen.

De nieuwe Mobiblu-speler kan met de lange levensduur van de batterijen geen video’s of foto’s tonen. Wel heeft de speler een fm-radio en voice-recorder. Het kleine schermpje kan songteksten tonen. De mp3-speler met 2 gigabyte kost zo’n 190 euro.

    • David Haakman