Zwangere vrouwen hebben geen sterke drang naar augurken

Amsterdam. Het is een mythe dat zwangere vrouwen een sterke drang naar augurken hebben. Slechts 8 procent van ruim duizend ondervraagde zwangere vrouwen zegt meer augurken te eten dan voor de zwangerschap. Dat blijkt uit een onderzoek dat vorige week werd gepresenteerd in Amsterdam. Opdrachtgever van het onderzoek was de Negenmaandenbeurs, die van 22 tot en met 27 maart wordt gehouden in de Amsterdamse RAI. Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna 40 procent van de vrouwen aangeeft vooral meer gezond voedsel te eten, zoals zuivel en fruit. Zoetigheid heeft bij 11 procent de voorkeur, 7 procent grijpt naar chocola. Ruim 90 procent van de vrouwen zegt dat er geen etens- of drinkwaren zijn die ze tijdens hun zwangerschap veel lekkerder vinden dan normaal.