Zeven doden bij explosies in Pakistan

Dera Ismail Khan. Bij drie bomexplosies in het noordwesten van Pakistan zijn gisteren zeven mensen om het leven gekomen en vier mensen gewond geraakt. De eerste bom explodeerde vlakbij een politieauto in de noordwestelijke stad Dera Ismail Khan. Drie agenten, drie paramilitairen en een voorbijganger werden gedood. Vier anderen raakten gewond. Met tussenpozen van een aantal uren ontploften de twee andere bommen, een bij een regeringsgebouw en een bij het politiebureau in Dera Ismael Khan. Daarbij werden alleen de gebouwen beschadigd. De explosies zijn tot nu toe niet opgeëist, maar de lokale politie houdt islamitische extremisten uit het nabijgelegen Waziristan verantwoordelijk. De afgelopen twee jaar hebben Pakistaanse troepen herhaaldelijk gevochten met aan Al-Qaeda gelieerde strijders en hun lokale aanhangers.