www.nrc.nl

Vandaag op de scholierensite een extra uitgebreide weekkrant:

Farma Research in Nijmegen laat elk jaar enkele honderen gezonde vrijwilligers tegen betaling nieuwe medicijnen testen. Proefpersonen Farma Research. Nijmegen, 17-03-06 © Foto Merlin Daleman Gezondheidszorg Medicijnen Daleman, Merlin

In Groot-Brittannië verkeren twee proefpersonen die een nieuw medicijn testten tegen leukemie en reuma in levensgevaar, vier anderen zijn er ernstig ziek van geworden. De afgelopen dagen bracht de BBC verhalen over een living hell, van hoofden die aanvoelden alsof ze zouden ontploffen en mensen die braakten in haastig toegestoken vuilniszakken.

Ook in Nederland testen gezonde vrijwilligers tegen betaling nieuwe medicijnen. Vijf- tot tienduizend proefpersonen doen jaarlijks mee aan ongeveer 140 medische studies. Ze doen dat voor het minimumloon in een van de vijf gespecialiseerde commerciële klinieken. Het openingsverhaal op de scholierensite vertelt om wat voor soort onderzoeken dat gaat en hoe groot de risico's zijn.

Greep uit de weekkrant:

De massamedia bereiken geen massa's meer

Vijfdaagse cursus voor het opsporen van webcriminelen

Recensie van het boekenweekgeschenk 'De grote wereld' van Arthur Japin

De omgangsvormen van de iPod-aanbidder

Nieuwe campagne van Sire: tegen digitaal pesten

Lage mannenstem maakt indruk op vrouwen én concurrenten

Opening van het 22ste filiaal van de Media Markt

Jonge VVD'ers zijn blij met Mark Rutte

Verder op de scholierensite weer een nieuwe column van Tamar de Waal, die al afscheid begint te nemen van school: ze doet dit jaar eindexamen.

Ook nog te downloaden vanaf de site: de nieuwste A4-krant 'Mode en kleding' over hoe de kledingindustrie zich aanpast aan de wensen van de consumenten.