Stuiterende liedjes over veeleisende vrouwen

We Are Scientists is een humoristisch trio met strenge muziek. De lollige poesjes op de cd-hoes, en de maffe video-clips van het drietal uit Brooklyn, New York, verhullen een stricte muzikale omlijsting. Minder koudbloedig dan Interpol, maar zeker zo snedig, klinkt deze eerste cd, With Love And Squalor, van We Are Scientists. Hier spannen bas, drums en gitaar samen om ons de nasaal gezongen gedachtengangen van zanger Keith Murray bij te brengen, over loser-vrienden en veeleisende vrouwen.

Liedjes als Nobody Move, Nobody Get Hurt of Cash Cow hebben compacte melodieën. Sommige nummers worden uitgebouwd met een opgefokt vraag-antwoordspel tussen Murray en zijn bandleden. Tegen het eind van de cd ligt eenvormigheid op de loer, omdat de muzikanten zichzelf een strict afgebakende idioom hebben opgelegd. Maar op de beste momenten (zoals het maniakale Inaction) klinkt With Love And Squalor snijdend, stuiterend en strak.

Hester Carvalho

CD Pop

We Are Scientists: With Love And Squalor

Virgin 0946351218 ***

    • Hester Carvalho