Shoppen op de huishoudbeurs

Bezoekers van de huishoudbeurs moesten afgelopen zaterdag zelf op zoek naar hun tas. De garderobe kon op de openingsdag de drukte niet aan, omdat te veel mensen volle tassen wilden stallen. Het is dit jaar de 61ste keer dat de beurs wordt georganiseerd.

Foto FBF/Frank van den Berg Amsterdam - Zaterdag is de 61e huishoudbeurs weer van start gegaan in de Rai in Amsterdam. Net als 61 jaar geleden was het vandaag dan ook weer topdrukte bij de vele stands waar maar iets te smikkelen was of gratis was te verkrijgen. Op het parkeerterrein van het beursgebouw stonden dikke rijen bussen opgesteld die de eerste dag al veel bezoekers naar het Rai-complex brachten. Zelfs de garderobemedewerkers konden het werk niet meer aan. Normaal is er voldoende plek om heel wat jassen te bergen. Vandaag was er geen jas te bekennen, maar moesten ze toch de garderobe sluiten omdat iedereen zijn vol geshopte tas graag wilde stallen voordat men weer huiswaarts ging. De Huishoudbeurs staat dit jaar in het teken van glamour. De ¡Moeder aller beurzen¡ wordt tijdens de 61e editie omgetoverd tot een trendy glamour evenement. Sylvana Simons, Quinty Trustfull en Mariska Hulscher, ambassadrices van Stichting Pink Ribbon, gaven op zaterdag acte de pr¨sence in de Glamourous Lady Lounge. Zij verzorgde vanaf 10.15 uur, met een spannende act, de spectaculaire opening van het evenement. De Huishoudbeurs wordt van 18 tot en met 26 maart 2006 gehouden in Amsterdam RAI, tegelijk met FietsRAI (18 tot en met 21 maart) en negen-maanden-beurs (22 tot en met 26 maart). FOTOGRAFIE: FBF.NL NAAMSVERMELDING COPYRIGHT FOTO: FBF.NL DE BRUINLAAN 26 1427 AH AMSTELHOEK BELANGRIJK-GEVOLGEN BIJ PLAATSING VAN FBF FOTO'S EN TEKST IN MEDIA OF ANDERS ZIJN VOOR EIGEN AANSPRAKELIJKHEID. SITE www.fbf.nl EMAIL fotografie@fbf.nl FRANK VAN DEN BERG GSM 06-53339633 ERWIN HERMANNS GSM 06-15042208 BIJ GEBRUIK INTERNET HANTEREN WIJ NVF TARIEF FBF.NL FOTOGRAFIE

De eerste officieuze huishoudbeurs werd in 1950 in Den Haag gehouden en werd al gauw bekend vanwege de vele noviteiten. Zo konden bezoekers in 1952 de eerste wasautomaten aanschouwen. In 1955 verhuisde de beurs naar Amsterdam. Voor de datum waarop de beurs georganiseerd zou worden is toen al zeer bewust gekozen. Het begin van de lente zou volgens de organisatie bij veel vrouwen kriebels voor een grote lente-schoonmaak veroorzaken.

De Huishoudbeurs trekt jaarlijks veel bezoekers; vorig jaar bezochten ruim 230.000 mensen de beurs. Ook dit jaar stonden er op het parkeerterrein van het beursgebouw enorme rijen bussen opgesteld die de bezoekers naar het RAI-complex brachten.

Het thema van de beurs is dit jaar glitter en glamour en telt ongeveer 450 exposanten. Onder hen is de Amsterdamse brandweer, dit jaar voor het eerst vertegenwoordigd op de beurs. Brandweerlieden geven aan bezoekers een cursus brandveiligheid.

De beurs is geopend tot en met 26 maart van 11.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag en vrijdag tot 22..00 uur.