Shoppen op de huishoudbeurs

Bezoekers van de huishoudbeurs moesten afgelopen zaterdag zelf op zoek naar hun tas. De garderobe kon op de openingsdag de drukte niet aan, omdat te veel mensen volle tassen wilden stallen. Het is dit jaar de 61ste keer dat de beurs wordt georganiseerd.

De eerste officieuze huishoudbeurs werd in 1950 in Den Haag gehouden en werd al gauw bekend vanwege de vele noviteiten. Zo konden bezoekers in 1952 de eerste wasautomaten aanschouwen. In 1955 verhuisde de beurs naar Amsterdam. Voor de datum waarop de beurs georganiseerd zou worden is toen al zeer bewust gekozen. Het begin van de lente zou volgens de organisatie bij veel vrouwen kriebels voor een grote lente-schoonmaak veroorzaken.

De Huishoudbeurs trekt jaarlijks veel bezoekers; vorig jaar bezochten ruim 230.000 mensen de beurs. Ook dit jaar stonden er op het parkeerterrein van het beursgebouw enorme rijen bussen opgesteld die de bezoekers naar het RAI-complex brachten.

Het thema van de beurs is dit jaar glitter en glamour en telt ongeveer 450 exposanten. Onder hen is de Amsterdamse brandweer, dit jaar voor het eerst vertegenwoordigd op de beurs. Brandweerlieden geven aan bezoekers een cursus brandveiligheid.

De beurs is geopend tot en met 26 maart van 11.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag en vrijdag tot 22..00 uur.