RTL gaat herhalen, MAX komt met Fred Oster

De tv-zender RTL gaat zijn succesprogramma's van de zenders RTL4 en RTL5 binnen 24 uur herhalen op de zender RTL7. De herhaling van Dancing with the stars of Baantjer wordt vanaf volgende week de dag erna tussen 20.30 en 22.30 uur uitgezonden. Volgens RTL willen mensen kunnen kiezen wanneer ze een programma bekijken. 'Een herhaling van Idols kan zo een half miljoen kijkers trekken', zegt directeur Bart in 't Hout van RTL.

Ouderenomroep MAX is er juist trots op dat het deze zomer met een nieuw programma komt. 'We hebben er altijd voor gepleit om in de zomer niet alleen herhalingen uit te zenden', zegt Jan Slagter van MAX. 'Daar hebben we een groot deel van ons budget voor uitgetrokken.' In het nieuwe programma, de TV Comeback, zijn onder andere Fred Oster, Tineke de Nooij, Peter Jan Rens en Ted de Braak te zien.