Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met zangeresTrijntje Oosterhuis over haar laatste album See You As I Do die ze opgenomen heeft in haar eigen huis. Nu treedt ze op in theaters. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een reportage over Hotel Rossija in Moskou, een van de grootste hotels van de wereld, dat in 1967 is gebouwd om plaats te bieden aan duizenden partijfunctionarissen, en nu gesloopt gaat worden. In het laatste uur een bezoek aan de werkplek van de dichter Eus Kuiper, kortweg Eus, die komend najaar debuteert bij de Bezige Bij. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Gesprek met schrijver Bernlef over zijn nieuwe bundel Hoe van de trap te vallen, de muzikaliteit in stotteren, het 'begrijpen' van muziek en het toneelstuk naar zijn beroemde boek Hersenschimmen. Radio 1, 0.04-0.45u.

747Live. Onder meer Gabriël van den Brink, hoogleraar Maatschappelijke Bestuurkunde en lector Veiligheidskunde aan de Politieacademie over zijn boek Culturele contrasten. Het verhaal van de migranten in Rotterdam. Morgen, 747AM, 14.02-15.45u.