Rabarber en vogels verjagen rock

Het jaarlijkse muziekfestival Rockweekend in het Noord-Limburgse America dreigt niet door te gaan. Het terrein waar tot nog toe Rockweekend plaatshad, is beplant met rabarber en dus niet meer beschikbaar. Het nieuwe terrein blijkt een broedplaats voor beschermde vogels.

Vogelwerkgroep 't Hökske uit Sevenum ontdekte dat het nieuwe festivalterrein aan de Graafsebosweg vaste broedplaats is voor kieviten, veldleeuweriken, grutto's en een wulp. Rockweekend, dat draaiende gehouden wordt met zeshonderd vrijwilligers uit het kleine dorp, zoekt koortsachtig naar een alternatieve locatie.

De achtste editie van Rockweekend moet over vijf weken optredens bieden van onder meer Saxon, Racoon, Within Temptation, After Forever en Peter Pan Speedrock.

De kaartverkoop is in volle gang. De organisatie verwacht meer dan 4.000 festivalbezoekers.