Politie schiet man dood die dreigde met neppistool

Nijkerkerveen, 20 maart. Een politieagent heeft afgelopen weekeinde in Nijkerkerveen een 49-jarige man doodgeschoten die met een wapen had gedreigd. Later bleek dat het om een neppistool ging. Volgens een woordvoerder van het openbaar ministerie was het neppistool ”niet van echt te onderscheiden”. Het slachtoffer, inwoner van Nijkerkerveen, overleed ter plaatse. Het incident speelde zich in de nacht van zaterdag op zondag af in de Dirk Ruitenbeekstraat. Buurtbewoners hadden gemeld dat een onbekende man voor een woning stond en mensen bedreigde met een vuurwapen. Toen twee agenten ter plaatse waren en met de melders spraken, verscheen de man met het wapen in de hand. In de daaropvolgende confrontatie is door de politie geschoten. De woordvoerder van het openbaar ministerie kan niet zeggen of er door de politie eerst gewaarschuwd is, of dat er direct gericht geschoten is. De rijksrecherche heeft de agent als getuige gehoord. Omdat de betrokken politieman werkt bij het korps Gelderland-Midden wordt het technische onderzoek verricht door rechercheurs van het korps Gelderland-Zuid.