Ook huiszoeking bij Belgische voetbalclub AA Gent voor fraude

Brussel. De politie is vrijdag ook binnengevallen bij de Belgische eerste klasseclub AA Gent in het onderzoek naar fraude bij transfers. Daarbij zijn computerbestanden en gegevens over de transfer van de Servische speler Ivina Dragutinovic in beslag genomen. Dat meldden zaterdag diverse Vlaamse media. Donderdag vielen justitie en politie ook al binnen bij La Louvière en arresteerden zij clubvoorzitter Filippo Gaone en de advocaat van de vereniging wegens transferfraude. De huiszoekingen in Gent en La Louvière hebben vooralsnog niets te maken met de grote omkoopzaak rond de Chinese gokmaffia in België. Bij de transfer in 1996 van Dragutinovic van het Servische Borac Cacak naar Gent werd ook meteen een tweede transfer naar Standard Luik geregeld. Daarbij zou op onregelmatige wijze een voordeel van 40 procent op de transfersom zijn verkregen. De politie heeft in verband met het onderzoek ook een kluis laten verzegelen bij clubsponsor, de bank VDK.