Nederlanders winnen acht judomedailles

Rotterdam. De Nederlandse judoploeg heeft tijdens de Dutch Open in Rotterdam acht podiumplaatsen behaald. Bryan van Dijk (in de klasse tot 73 kilo) en Dex Elmont (tot 66 kilo) zorgden voor de enige gouden medailles van de equipe van bondscoach Maarten Arens. Jeroen Mooren veroverde zilver in de klasse tot 60 kilo. Brons was er voor Mark Huizinga, Henk Grol (beiden tot 90 kilo), Henri Schoeman (tot 73 kilo), Guillaume Elmont (tot 81 kilo) en Danny Meeuwsen (tot 100 kilo). Vooral de prestatie van Guillaume Elmont was opvallend. Hij kwam na zijn wereldtitel niet meer in actie om zich aan zijn studie psychologie te wijden. Het toernooi in Rotterdam kende door enkele afzeggingen een minder sterke bezetting en gold als voorbereiding op de Europese titelstrijd in Finland eind mei. In Tallinn wonnen de judoka`s Daniëlle Vriezema (tot 63 kilo) en Miranda van den Broek(tot 78 kilo) een gouden medaille tijdens een wereldbekertoernooi. Nynke Klopstra werd derde in de klasse tot 48 kilo.