Lenton snelste op 100 meter vrije slag

Melbourne. Haar `goldrush` bij de Gemenebest Spelen was al een beetje mislukt, maar zwemster Libby Lenton herstelde zich zaterdag met de zege op de 100 meter vrije slag. De Australische versloeg in Melbourne wereld- en olympisch kampioene Jodie Henry. Lenton won in 53,54 seconden, iets boven haar eigen wereldrecord van 53,42. Voor Lenton betekende de 100 vrij haar eerste gouden medaille op de Gemenebest Spelen. Ze kondigde voor dat evenement aan voor zeven keer goud te gaan, maar inmiddels verloor ze al op de 200 meter vrije slag. Na de winst op de 100 meter veroverde Lenton dezelfde avond nog goud op de 4 x 200 meter vrij. Met zes gouden medailles kan ze altijd nog het record van haar ontbrekende landgenoten Ian Thorpe (2002) en Susie O'Neill (1998) evenaren.