Kussen met luidspreker

Wie niets heeft met stilte zoekt voor het slapen gaan op de radio naar een aangepast programma of zet een muziekprogramma op de computer. Dat is niet zonder risico. Er hoeft maar één nummer op de afspeellijst te zitten dat te heftig is om bij in te slapen en je moet opeens het bed uit. Gelukkig is er nu een hoofdkussen met een luidspreker erin, een sound pillow.

De luidspreker zit in het kussen Sound Pillow, daarboven speaker.

Oorspronkelijk was dit kussen bedoeld voor mensen die lijden aan tinnitus, ofwel oorsuizen. Voor lijders aan deze aandoening kan het geluid van de ruisende zee, van een regenbui of een waterval het constante gepiep en gebrom in hun oren overstemmen en verzachten.

Het 'geluidskussen' is gemaakt van half polyester, half katoen en verkrijgbaar bij het Britse koninklijke doveninstituut (RNID). Via internet is het eenvoudig te vinden en te bestellen voor zo'n 36 euro.

Uit het kussen steekt een vleeskleurig snoertje, maar de speaker is onzichtbaar in het kussen verborgen en niet te voelen. Met het snoertje en een simpel stekkertje is het kussen aan te sluiten op de hoofdtelefoonuitgang van wat voor audioapparaat dan ook: mp3, pc of radio.

Vervolgens nog een geschikte afspeellijst of plaat selecteren op de mp3-speler, en bepalen hoe lang deze gaat duren. Jazz of ballades lenen zich goed voor een natuurlijke indommeling. Ogen dicht, en zwoel fluistert een artiest in het oor hoezeer hij verliefd is, gewoon thuis op je hoofdkussen.

Zachtjes de stereo aanzetten kan natuurlijk ook en is bovendien een stuk goedkoper.

Olga van Ditzhuijzen

Sound Pillow, te koop via www.rnid.org.uk/shop

    • Olga van Ditzhuijzen