Koorddansen om aan geld te komen

Koorddansen om aan geld te komen Bhopal, 20 maart. De 9-jarige Gita verdient haar geld door boven de straten van Bhopal in de Centraal-Indiase deelstaat Maddya Pradesh als koorddanser te werken. De economie van India is de laatste twaalf maanden met 7 procent gegroeid, de beurs boomt, de buitenlandse investeringen zitten op een record en de Indiase middenklasse groeit. Toch leeft in India een kwart van de bevolking van ruim een miljard onder de armoedegrens. Ruim een derde is analfabeet, vooral vrouwen en meisjes. Schattingen over kinderarbeid in India lopen sterk uiteen: van 10 tot 150 miljoen. De bijdrage die de kinderen leveren aan het bruto nationaal product van India zou ongeveer 20 procent zijn. Foto Reuters Gita, 9, walks on a rope to earn her living on a street of Bhopal, capital of the central Indian state of Madhya Pradesh, March 19, 2006. Although India is expected to grow at more than 7 percent in the year ending March 2006, with finance planners in New Delhi highlighting its record foreign reserves, rising middle class incomes and booming stock market, around 26 percent of its population live below the poverty line. REUTERS/Raj Patidar REUTERS