Fisichella ongenaakbaar in Grand Prix Maleisië

Met veel machtsvertoon hebben de Renault-coureurs Giancarlo Fisichella en Fernando Alonso de Grote Prijs van Maleisië gisteren naar hun hand gezet. De Italiaan won op het circuit bij Kuala Lumpur de derde Formule 1-race in zijn carrière. Alonso vergrootte dankzij een tweede plaats zijn voorsprong als leider in de strijd om de wereldtitel.

Fisichella was vanaf pole-position vertrokken, en 56 ronden lang hield hij greep op de race, die minder spannend en spectaculair was dan de openingsrace in Bahrein. Daar won Alonso, en viel Fisichella uit.

De Renaults zijn nog te snel voor de concurrentie, stelde na afloop ook de nummer drie vast. De Engelsman Jenson Button was met zijn Honda de beste van de rest, gevolgd door de Colombiaan Juan Pablo Montoya in zijn Mercedes-McLaren. Diens Finse teamgenoot Raikkonen was de eerste uitvaller, al in de eerste ronde. Nadat hij was geraakt door de wagen van de Oostenrijker Christian Klien (Red Bull)schoof de vice-wereldkampioen van vorig jaar van de baan.

Waar Fisichella zaterdag in de training foutloos reed, ging het bij Alonso op twee fronten mis. De regerend wereldkampioen die voor volgend jaar al een contract op zak heeft bij McLaren, kon door problemen met de elektronica en een per ongeluk te zware lading brandstof geen snelle tijd neerzetten. Hij belandde daardoor op de zevende plek in de startrij, maar die tegenvaller had hij na de eerste bocht goedgemaakt.

Michael Schumacher viel in Maleisië een beetje tegen, na een veelbeloven seizoensstart in Bahrein, waar hij tweede werd. Gisteren startte hij vanaf de veertiende plek op de 'grid'. Hij reed in de training weliswaar de vierde tijd, maar omdat zijn wagen voor de training van een nieuwe motor werd voorzien, werd hij reglementair tien plaatsen teruggezet in de startrij, naar de veertiende plaats. Hij knokte zich naar de zesde plaats.

In totaal waren er acht uitvallers. Onder de veertien coureurs die de finish haalden waren de Nederlander Christijan Albers, twaalfde, vlak voor zijn teamgenoot bij Midland, de Portugees Tiago Monteiro.