Federer wint weer in Indian Wells

Roger Federer heeft het tennistoernooi van Indian Wells op zijn naam geschreven. De nummer een van de wereld uit Zwitserland was gisteren in de finale van het evenement uit de Masters Series te sterk voor de Amerikaan James Blake: 7-5, 6-3 en 6-0. Hij won Indian Wells voor de derde keer op rij.

Federer heeft dit jaar 22 wedstrijden gewonnen en één verloren. Dat was in de finale van Dubai, toen de Spanjaard Rafael Nadal hem dwarszat.

Blake, die nota bene in de halve finales van Indian Wells Nadal uitschakelde, was niet opgewassen tegen de 24-jarige Federer. Alleen in de eerste set bood de Amerikaan partij; hij liep uit naar een 5-3 voorsprong. Daarna stelde Federer orde op zaken. Hij won de set met 7-5 en gaf Blake in de volgende twee bedrijven geen schijn van kans. Na vijf kwartier gaven de spelers elkaar de hand.

De zege in Indian Wells was al de 36ste in de carrière van de Zwitser en de zevende in een Masters-toernooi. Hij incasseerde een winstpremie van 455.000 dollar.

Bij de vrouwen won Maria Sjarapova weer eens een titel. De 18-jarige Russische versloeg in Indian Wells landgenote Jelena Dementjeva: 6-1 en 6-2. De voorlaatste toernooizege van Sjarapova was in juni. Het was de elfde titel in de carrière van Sjarapova, die op de wereldranglijst vijfde staat. De Française Amélie Mauresmo neemt op de computerlijst vandaag de leiding over van Kim Clijsters. Beide tennissters speelden afgelopen week niet.