De Blauwe Revolutie, dag twee

belarus2.jpgOngeveer evenveel mensen als gisteravond op het Oktoberplein. Ditmaal waren de sprekers wel verstaanbaar en was er soms een muzikant, zij het van laag allooi. Een baardige man in leren jas zong grommend en met jammerende uithalen heel vals iets dat klonk als ‘Ik ben een Wit-Russische kerel/kool groeit uit mijn neus’.

De slogans herhaalden zich. Een meisje van studentenbeweging Zoebr kankerde op de oppositieleiders. ‘Slabakken. Wij vroegen: kunnen we iets doen? Nee, ze hadden alles al gereed: tenten, thee, eten. Komen we op het plein: niets, helemaal niets.’

We gingen maar een pizza halen bij Patio Pizza. Bij terugkeer was de menigte danig uitgedund. De jeugd danste op Russisch gitaarrock. Dit ging nergens heen, besloten we. (Foto’s Oleg Klimov)

    • Coen van Zwol