Crowe koopt rugbyclub

Acteur Russell Crowe is zo gek op rugby én de Australische rugbyclub The South Sydney Rabbitohs dat hij een meerderheidsbelang in de club heeft verworven. Crowe, geboren in Nieuw Zeeland maar opgegroeid in Australië, kreeg gisteren de steun van 75,8 procent van de leden, die instemden met een bod van drie miljoen Australische dollar (1,8 miljoen euro) op de club.

Crowe bracht het bod uit samen met zakenman Peter Holmes. 75,0 procent van de stemmen was vereist voor het meerderheidsbelang; twaalfhonderd leden brachten een stem uit. Crowe en Holmes hebben laten weten de club nieuw leven in te willen blazen. 'Laten we het bed delen. Ik hoop dat jullie mij de dag daarna nog respecteren', zei Crowe in een toespraak tot de leden.

Crowe heeft een huis in Sydney en bezoekt regelmatig wedstrijden van de club. Naar eigen zeggen is hij z'n hele leven al een fan van de club. De acteur won in 2000 een Oscar voor zijn rol in de Hollywood-productie Gladiator. Andere films waar hij in speelde zijn The Insider, A Beautiful Mind, Cinderella Man en L.A. Confidential.