buitenlands voetbal

Spanje

Barcelona liep weer twee punten uit op Real Madrid. De Catalanen wonnen bij Real Sociedad door treffers van Larsson en Eto'o. Real Madrid kwam voor 75.000 toeschouwers niet tot scoren tegen Real Betis. Nummer drie Valencia verloor bij Santander.

Engeland

Chelsea leed een verrassende nederlaag, de derde van het seizoen, in de derby met Fulham. Boa Morte maakte het enige doelpunt. Manchester United kroop iets dichterbij. Louis Saha was de grote man met twee treffers. Van Nistelrooy bleef op de bank.

Frankrijk

Lyon blijft oppermachtig in Frankrijk. De regerend kampioen won zaterdag met 0-4 bij Sochaux, dankzij doelpunten van Wiltord (twee), Pedretti en Malouda. Lyon liep opnieuw verder uit op naaste concurrent Bordeaux, dat niet verder kwam dan 1-1 op bezoek bij Troyes.

Italië

Juventus blijft in Italië stevig op kop na een eenvoudige zege, zaterdag, bij Livorno. Trezeguet scoorde twee keer, Del Piero eenmaal. De twee achtervolgers uit Milaan wonnen zondag zonder veel moeite. Voor AC Milan maakte Seedorf één van de vier doelpunten tegen Udinese.

Duitsland

Bayern won gisteren voor 69.000 toeschouwers de topper tegen Schalke, mede dankzij een treffer van Makaay. Hamburger SV, met de Nederlanders Van der Vaart, De Jong en Boulahrouz in de ploeg, versloeg zaterdag Wolfsburg, met onder anderen Van der Leegte, Hofland en Hoogendorp.

Portugal

Trainer Co Adriaanse won afgelopen weekeinde met koploper FC Porto eenvoudig van Paços de Ferreira, mede door een doelpunt van oud-Ajacied Benni McCarthy. Concurrent Benfica, van trainer Ronald Koeman, sloeg gisteravond pas in de laatste minuut toe bij Rio Ave.