Agenda

Essent

Morgenmiddag is er in de Tweede Kamer een spoeddebat over de beloning van de Raad van Bestuur van energieleverancier Essent. Ruim een week geleden werd bekend dat topman Boersma van Essent over 2005 in totaal 873.000 euro aan salaris, bonus en pensioenkosten ontving.

Cartoons

De Tweede Kamer debatteert woensdagmiddag over de vrijheid van meningsuiting. Aanleiding is de Deense cartoonkwestie. Het debat is aangevraagd door de Groep Wilders van Kamerlid Geert Wilders.

EU-top

De regeringsleiders van de Europese Unie vergaderen donderdag en vrijdag in Brussel. Onderwerp: de Europese economie.

TBS-commissie

Op vrijdag hoort de parlementaire commissie inzake het TBS-stelsel de vroegere minister van Justitie Korthals, minister Hoogervorst (VWS) en minister Donner (Justitie). Vrijdag is de laatste dag van de hoorzittingen.