Verborgen camera van Archos

Het is dat Ralph Inbar niet meerAfbeelding_3.png onder ons is, anders had hij zeker deze Wire Camera van Archos uitgeprobeerd. Deze accessoire houdt het midden tussen de vingercamera van Margreet Dolman en de verborgen camera van Banana Split: een mini-cameraatje aan een draadje, dat je rechtstreeks kunt aansluiten op een draagbare digitale videorecorder van Archos.

Op die manier kun je stiekem video-opnames maken of actiefilmpjes schieten door de Wire Camera op je fiets, ski’s of polsstok te bevestigen. Hoe zwaar de Wire Camera precies is, is niet bekend. Wel zit er autofocus op en kun je ook bij weinig licht nog goede opnames maken. De prijs is behoorlijk stevig voor zo’n minicam: 199 euro eAfbeelding_2.pngn 99 cent.

Archos heeft ook een nieuwe portable videospeler-annex-videorecorder op de markt gebracht. De zilverkleurige AV 700 heeft een videoscherm van 7 inch doorsnee, biedt bijna dvd-kwaliteit en heeft een ingebouwde digitale tv-tuner. Daar kan deze nog geheime Video iPod voorlopig een puntje aan zuigen. Jammer dat Nederland als enig land in Europa geen gratis (free-to-air) digitale zenders biedt.

    • Marc Hijink