We Are Scientists:

We Are Scientists is een humoristisch trio met strenge muziek. De lollige poesjes op de cd-hoes, en de maffe video-clips van het drietal uit Brooklyn, New York, verhullen een stricte muzikale omlijsting. Minder koudbloedig dan Interpol, maar zeker zo snedig, klinkt deze eerste cd, With Love And Squalor, van We Are Scientists. Hier spannen bas, drums en gitaar samen om ons de nasaal gezongen gedachtegangen van zanger Keith Murray over loser-vrienden en veeleisende vrouwen bij te brengen.

Liedjes als 'Nobody Move', 'Nobody Get Hurt' of 'Cash Cow' hebben compacte melodieën. Sommige nummers worden uitgebouwd met een opgefokt vraag-antwoordspel tussen Murray en zijn bandleden. Tegen het eind van de cd ligt eenvormigheid op de loer, omdat de muzikanten zichzelf een strict afgebakende idioom hebben opgelegd. Maar op de beste momenten (zoals het maniakale 'Inaction') klinkt With Love And Squalor snijdend, stuiterend en strak.

HESTER CARVALHO

We Are Scientists: With Love And Squalor (Virgin 0946351218)***

    • Hester Carvalho