Televisie Overige films

Yellow Card (John Riber, 2000, Zimbabwe). Zimbabweaans drama snijdt beheerst forse thema's aan. 17-Jarige arbeidersjongen droomt van voetbalcarrière bij Manchester United maar valt problematisch voor een beter gesitueerd meisje en wordt bovendien opgezadeld met de baby die hij bij een vorige vriendin verwekte. Ned.3, 14.30-15.55u.

Splash (Ron Howard, 1984, VS). Succesvolle lichtgewicht-komedie met weldadig gebrek aan pretenties. Ongelukkige Newyorkse fruitgrossier Tom Hanks beleeft romance met Darryl Hannah, die een zeemeermin blijkt te zijn. Net5, 17.05-19.05u., onderbroken door reclame.

Richie Rich (Donald Petrie, 1995, VS). Gênante verfilming van stripverhaal met Macaulay Culkin als eenzaam rijkeluiszoontje dat bovendien wordt belaagd door moordlustige ondergeschikten. Net5, 21.00-22.40u., onderbroken door reclame.

The Way of the Gun (Christopher McQuarrie, 2000, VS). Regiedebuut van de scenarist van The Usual Suspects is even vlotte als gewiekste actiethriller boordevol plotwendingen. James Caan maakt jacht op twee boeven (Benicio Del Toro en Ryan Philippe) die een door een gefortuneerd stel ingehuurde draagmoeder hebben ontvoerd. RTL7, 22.20-0.30u., onderbroken door reclame.

House on the Haunted Hill (William Malone, 1999, VS). 'Remake' van de gelijknamige film uit 1958 van griezelexpert William Castle. Rijke excentriek Steven Price (genoemd naar Vincent Price) looft een miljoen dollar uit voor degene die levend de ochtend haalt in een verlaten gekkenhuis. Met Famke Janssen. RTL5, 22.30-0.15u., onderbroken door reclame.

Nixon (Oliver Stone, 1996, VS). In Stone's spookachtig geënsceneerde vervolg op JFK speelt Anthony Hopkins de 37ste president van Amerika nu eens als een kruising tussen Macbeth en Citizen Kane, dan weer als een tragische man die niet kan verkroppen dat iedereen hem haat. Hopkins' talent en de filmische briljantie van Stone maken de wisselvalligheid van het scenario tot een bijzaak. Ned.3, 22.35-1.40u.

The Wraith (Mike Marvin, 1986, VS). Pulp over illegaal in auto's racende jongeren, onder wie Charlie Sheen en Nick Cassavetes. Veronica, 23.40-1.20u., onderbroken door reclame.

Vampires (John Carpenter, 1998, VS). Carpenters gepeperde vampierwestern bereikte nooit de Nederlandse bioscopen. Met Thomas Ian Griffith als vampier en James Woods en Daniel Baldwin als diens bestrijders. België 1, 24.00-1.25u.

Tyubeu / Tube (Baek Woon-hak, 2003, Zuid-Korea). Actiefilm leent schaamteloos van 'Die Hard' en 'Speed'. Betreft de kaping van een ondergrondse. MTV, 24.00-2.00u.