Televisie Overige films

Shiloh 2: Shiloh Season (Sandy Tung, 1999, GB/VS). Vervolgfilm over zorgzame jongen en zijn hond. Het beestje wordt belaagd door zijn vorige, nare eigenaar. RTL7, 14.00-15.45u., onderbroken door reclame.

Three Men and a Little Lady (Emile Ardolino, 1990, VS). Vervolg op Amerikaanse remake van 'Trois hommes et un couffin' pleit uiteindelijk voor het 'normale' gezinsverband. Vrijgezellen Tom Selleck, Ted Danson en Steve Guttenberg zien hun dochtertje en haar moeder vertrekken richting een enge Brit. België 1, 14.05-15.45u.

Smokey and the Bandit (Hal Needham, 1977, VS). Buitengewoon succesvol regiedebuut van stuntman Needham is melige achtervolgingskomedie waarin sheriff Jackie Gleason permanent aast op dranksmokkelaar Burt Reynolds en zijn liefje Sally Field. Kreeg twee vervolgen. Veronica, 18.40-20.30u., onderbroken door reclame.

Not Another Teen Movie (Joe Gallen, 2001, VS). Met zichtbaar plezier gemaakte parodie op de high school movie zit boordevol verwijzingen. RTL5, 20.30-22.05u., onderbroken door reclame.

Drop Zone (John Badham, 1994, VS). Ambachtelijke actiefilm over 'skydivers', onder wie een deugdzame Wesley Snipes en een criminele Gary Busey. De laatste dringt via het luchtruim door tot een geheime overheidsdienst in Washington. Veronica, 20.30-22.25u., met reclame.

The Taking of Beverly Hills (Sidney J. Furie, 1991, VS). Formulefilm van de tweede garnituur. Ex-politiemensen evacueren de bevolking van Beverly Hills teneinde hun huizen leeg te kunnen roven. Met o.a. Matt Frewer. Veronica, 22.25-0.15u.

Akoibon (Edouard Baer, 2005, Frankrijk). Misdaadkomedie. Kruimeldief moet in opdracht van Jeanne Moreau (!) gefortuneerde clubeigenaar Jean Rochefort om de tuin leiden. TV5, 23.20-1.00u.

Valentino (Ken Russell, 1977, VS/GB). Danser Rudolf Nureyev speelt het leven van de legendarische filmheld Rudolf Valentino, in flashbacks vanaf zijn tragische dood op 31-jarige leeftijd in 1926. Door zijn optredens in talloze stille films werd hij het idool van duizenden vrouwen. Ken Russell gaf zijn film de zo voor hem kenmerkende exuberante visuele stijl mee, wat de biografische toon niet helemaal ten goede komt, maar het houterig acteren van Nureyev doet ladykiller Valentino pas echt goed de das om. ARD, 1.10-3.10u., nagesynchroniseerd.

The Apartment (Billy Wilder, 1960, VS). Met Oscar bekroonde, satirische komedie over de grotestadsmoraal kent gevoelige ondertonen. Ambitieuze Jack Lemmon leent zijn appartement voor slippertjes van zijn superieuren en bemerkt dat de vrouw van zijn dromen (Shirley MacLaine) het er met baas Fred MacMurray doet. Arte, 0.20-2.25u., zwart-wit.