Televisie Film van de dag

Swing. Zo'n tien jaar geleden werd bigbandmuziek opeens weer hip. Zo vormde voormalig Stray Cats-gitarist Brian Setzer z'n eigen bigband waarmee hij volle zalen trok met swing, de stijl uit de jaren dertig die hij al jaren had willen maken. Ook crooner Harry Connick Jr. droeg zijn steentje bij aan de revival van swing, nadat zijn nummers voor When Harry met Sally verkooprecords braken. De Engelse film Swing is een middelmatige poging het succes van The Full Monty nog eens dunnetjes over te doen, maar dan gesitueerd in de muziekwereld. Martin leert in de gevangenis saxofoon spelen van Clarence Clemons (de saxofonist van Bruce Springsteen). Eenmaal op vrije voeten begint hij een swingband, bestaande uit allerlei losers, onder wie een roadie die het National Front aanhangt. Met die lekkere muziek moet Martin zijn ex, gespeeld door popzangeres Lisa Stansfield, wel terugwinnen. (Nick Mead, 1998, GB),RTL 7, 15.45-17.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg