Radio Voorkeur

Opium. Edward van de Vendel die het kinderboekenweekgeschenk van 2005 Wat rijmt er op puree schreef, over zijn nieuwe jeugdroman Ons derde lichaam. En Arjan Peters fantaseert voor het project Worte ohne Lieder een recensie van een niet-bestaande compositie. En media-adviseur Leon de Wolff beoordeelt de deze week verschenen ochtendkrant NRC.Next. Radio 1, 19.04-20.00u.

Opera live. Inleiding met Hans Boland en rechtstreeks uit de Metropolitan Opera in New York de opera Mazeppa van Tsjaikovski o.l.v. Valery Gergjev. Met o.a. bariton Nikolai Putilin (Mazeppa), sopraan Olga Guryakova (Maria), bas Paata Burchuladze (Kotsjoebej) en mezzosopraan Larissa Diadkova (Ljoebov). Tsjaikovski volgde voor zijn opera nauwgezet het gedicht Poltava van Alexander Poesjkin. Poesjkin beschrijft daarin de schandaleuze liefde tussen de Oekraïense kozakkenleider Mazeppa en diens peetdochter Maria. Radio 4, 19.02-23.30u.

imek 's nachts. Gesprek met Ab Krook, die na tien jaar afscheid neemt als technisch directeur en topsportcoördinator van de KNSB. Radio 1, 0.04-1.00u.