Radio Voorkeur

OVT. In het eerste uur aandacht voor het bezoek van koningin Beatrix aan Argentinië eind maart. Dertig jaar geleden grepen daar de militairen de macht. Historicus Bruno Naarden praat over de dood van Milosevic, de Krimoorlog en de heilige roeping van de Russen op de Balkan. Tevens aandacht voor de vorming van de colleges in de gemeenten en een reportage n.a.v. het 60-jarig bestaan van de kostersbond Sint Willibrord. Radio 1, 10.00-12.00u.

Opium. Schrijfster Nicolien Mizee vertelt over haar derde roman En knielde voor hem neer. Verder Fred Hekket, Jan Verstegen en Fred van Lier over hun boek over hun reis naar Liverpool op zoek naar de geboortehuizen, straten, clubs en pubs van The Fab Four; The Beatles. Livemuziek van liedjeszanger- en schrijver Gerard van Maasakkers. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum bonum pulchrum. In de nacht van zaterdag op zondag werd voor de 125ste keer de 'stille omgang' in Amsterdam gelopen. Historicus Peter Jan Margry vertelt over de geschiedenis van de 'stille omgang'. 747AM, 23.00-24.00u.