Luzazul:

Sprankelend. Melodieus. Gevarieerd. Professioneel. Enthousiast. Na deze trefwoorden hoeft de potentiële luisteraar alleen nog maar het wie en wat te weten.

Luzazul: Luzazul (CTC-2990474)****

Het gezicht van Luzazul is zangeres Magda Mendes. Geboren in Lissabon, afgestudeerd aan de universiteit van Faro en nu in het laatste jaar van het Rotterdams conservatorium. Ze heeft een heldere stem met een vleugje vibrato, een goede intonatie en een prima timing. Ook de akoestische gitarist Victor Rosinha heeft een Portugese achtergrond. Hij studeerde o.a. bij flamenco-gitarist Paco Peña en speelde als een echte wereldmuzikant ook met jazz- en Indiase musici. Zijn solo-stukjes op deze cd zijn kort en fraai. De autochtoon en oprichter van Luzazul is Martijn Morselt. Hij zorgde voor de beats, bas- en toetsenfiguren en de eindproductie. Zijn naam staat bij de meeste composities maar de mooiste is het door Mendes en Rosinha geschreven 'Não te Quero'. Een mengsel van Flamenco, 'Brasil' en een flintertje fado en daarmee tekenend voor deze cd.

FRANS VAN LEEUWEN

Luzazul: Luzazul (CTC-2990474)****
    • Frans van Leeuwen