Kader

1: HAYES STAPT UIT 'SOUTH PARK'

De Amerikaanse soulzanger Isaac Hayes (links, foto Lex van Rossen) weigert nog langer de stem te leveren voor de op vrouwen beluste kok (geheel links) in de tekenfilmserie South Park omdat religie erin belachelijk gemaakt zou worden. South Park-schepper Matt Stone zei dinsdag dat Hayes 'nooit problemen had als we in de serie grappen maakten over christenen, moslim, mormonen en joden. Maar nu zijn eigen religie [Scientology] aangepakt wordt, is hij ineens bang religieuze gevoelens te kwetsen.' (AP)

2: MOSLIMCARTOONS NA 'DENEMARKEN'

Weliswaar kreeg hij na de Deense cartoonrellen de neiging tot zelfcensuur, maar de in Nederland amper bekende, succesvolle Duitse stripmaker Ralf König blijft wel grappen over religie maken. Zoals de cartoon links over moslimangst. Hij werkt aan een vervolg van zijn strip Dschinn Dschinn, waarin hij de Talibaan op de hak neemt. (Zie pag. 53 in Leven &cetera)

3:DAN BROWN PLAGIAAT?

Jezus had een kind en zijn nakomelingen leven nog: dat idee uit Dan Browns populaire boek The Da Vinci Code zou gestolen zijn uit het boek The Holy Blood and the Holy Grail (1982). De schrijvers klagen Brown aan wegens plagiaat en de verhoren deze week in Londen waren zwaar. Mijn ogen gaan sterk achteruit vanwege alle pietluttige details die ik moet bestuderen, grapte Brown woensdag. Maandag gaan de verhoren verder. (Rtrs)

2: MOSLIMCARTOONS NA 'DENEMARKEN' Weliswaar kreeg hij na de Deense cartoonrellen de neiging tot zelfcensuur, maar de in Nederland amper bekende, succesvolle Duitse stripmaker Ralf König blijft wel grappen over religie maken. Zoals de cartoon links over moslimangst. Hij werkt aan een vervolg van zijn strip Dschinn Dschinn, waarin hij de Talibaan op de hak neemt.