Internet Voorkeur

Wielrennen. Vandaag wordt de Italiaanse wielerklassieker Milaan-San Remo verreden. Tussen vier en vijf uur worden de renners verwacht op de Via Roma in San Remo, waar de overwinning in de 294 kilometer lange koers gewoonlijk wordt bevochten in een massasprint. De officiële website (grandeciclismo.gazzetta.it) is niet bijzonder informatief en is bovendien helemaal in het Italiaans. Een goed Engelstalig alternatief is www.milansanremo.co.uk, opgezet door een Engelse fan van de koers. Er is duidelijk een liefhebber aan het werk geweest, met een voorliefde voor historie. Van de eerste vijftig jaar staan verschillende verslagen, uitslagen en foto's op de site. De wedstrijd bestaat al sinds 1907, vooral de editie van 1910 moet onder barre omstandigheden verreden zijn. Meer informatie over wielrennen is makkeljk te vinden via de Nederlandse site wielrennen.startpagina.nl. Dit portaal biedt doorklikmogelijkheden naar talloze websites van wedstrijden, ploegen en renners. Zelfs naar de site van schrijver Tim Krabbé, in wielerkringen wereldberoemd wegens zijn klassieke boekje De renner. www.milansanremo.co.ukwielrennen.startpagina.nl