Gat in mouw voor je duimpje

Het internetadres is mooi en eenvoudig: www.aiseenaapje.nl, van A is een aapje, dat eet uit zijn poot. B is de bakker, die bakt voor ons brood. Wat er op Aiseenaapje wordt verkocht is ook charmant. 'Gebruikte kinderkleding, mooie, geen versleten', vat Cindy van der Schee (30) het samen.

Cindy van der Schee (30), Zhayen (22 maanden) en Eiline Delgado (21) Ari Versluis 18 maart Uyttenbroek, Elli; Versluis, Ari

Van der Schee (zelf moeder) besloot in 2004 met haar zus (ook moeder) en haar moeder (geen moeder, althans niet van jonge kinderen) om een website op te zetten voor gebruikte kinderkleding. Haar vriend - een webdesigner - maakte een 'lekkere' site waar foto's van de tweedehands baby- en kinderkleding worden getoond. Alle kleding is 'schoon, heel, gewassen en gestreken', staat er.

Eiline Delgado (21) zocht er naar wat leuks voor haar Dochtertje Zhayen van bijna twee jaar oud. 'Ik wilde wel eens weten of het echt zo goedkoop was als werd gezegd', vertelt Delgado. 'En dat was zo. Bovendien vond ik er kleding van mijn smaak.' Ze kocht er een rokje, dat Zhayen op de foto draagt, en een wit truitje met zwarte kroontjes, met een gat in de mouw waar haar duimpje in kan. 'Dat is modieus', verklaart Delgado desgevraagd.

Van der Schee heeft naast Delgado nog zeker driehonderd klanten, verspreid door heel het land. Allemaal jonge ouders? 'Nee, nee!' lacht Van der Schee. 'Er zitten veel opa's en oma's tussen.' Het zijn diezelfde opa's en oma's die op aiseenaapje.web-log.nl foto's van hun kleinkinderen plaatsen. Zoals oma Henny: 'Ashley loopt! Hoera! En natuurlijk doet ze dat in haar AiseenAapje outfit, logisch ;-)'.

    • Ward Wijndelts