Chodorkovski in isoleercel

Michail Chodorkovski, de tycoon die in Siberië een celstraf van acht jaar uitzit wegens fraude en belastingontduiking, heeft zeven dagen isoleercel gekregen omdat hij thee dronk op de verkeerde plaats. Dat meldt zijn website, www.khodorkovsky.ru.

De gevangen multimiljardair, die zijn veroordeling ziet als een poging van president Poetin hem politiek buitenspel te zetten, werd tot de straf veroordeeld toen hij met een mok thee werd aangetroffen buiten de zone waarbinnen men mag eten en drinken. Hij zit de straf uit met een medegevangene die wegens hetzelfde vergrijp dezelfde straf kreeg. In januari moest Chodorkovski de isoleercel in omdat hij documenten had die hij niet mocht hebben.

Gisteren werd in Moskou gemeld dat alle tegoeden van een liefdadigheidsorganisatie van Chodorkovski op last van de openbare aanklager zijn bevroren. (Reuters)