Ton aan de Stegge nieuwe topman bij uitgever van nrc.next

Amsterdam. De uitgever van nrc.next krijgt een nieuwe topman. De 50-jarige Ton aan de Stegge is door de commissarissen voorgedragen als bestuursvoorzitter van PCM Uitgevers, eigenaar van onder meer nrc.next en NRC Handelsblad. Hij is afkomstig uit de telecom en ict-wereld en maakte naam als topman van het telecombedrijf Telfort. Dat werd vorig jaar voor 980 miljoen euro verkocht aan KPN (plus nog eens 140 miljoen als het goed gaat). Aan de Stegge hield aan de verkoop 40 miljoen euro over, plus 5 of 6 miljoen als Telfort bepaalde doelen haalt.

Zijn benoeming moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van PCM: de Britse investeringsmaatschappij Apax en drie stichtingen. PCM geeft ook de kranten de Volkskrant en Trouw uit en is eigenaar van boekenuitgeverijen. Aan de Stegge volgt Theo Bouwman op, die zal worden voordragen als commissaris.