Televisie Film van de dag

L.A. Confidential. Neo-noir die van Russell Crowe een wereldster maakte. Hij speelt de dommekracht Bud White die voor zijn politiechef 's avonds in Los Angeles boeven aftuigt. En hij heeft een eigenaardigheid: hij kan niet verdragen dat vrouwen worden mishandeld.Regisseur Hanson maakte een ingenieuze whodunnit rond White en twee andere agenten, de een ranzig en immoreel (Kevin Spacey), de ander (Guy Pearce) stijf en al te fatsoenlijk. Alledrie raken ze betrokken bij de moord op enkele collega's en alledrie zullen ze vanaf dat moment moeten vechten voor hun leven.De film glanst van de stijl en glimt van de fijne acteurs (naast de genoemde: Danny DeVito, Kim Basinger, James Cromwell en David Strathairn.) Er zit een onontkoombaar weelderig tempo in, waardoor de kijker heel veel plot-informatie krijgt, zonder dat het hem begint te duizelen.

(Curtis Hanson, 1997), Net 5, 22.25-1.00u.