Ruth Lasters

Ruth Lasters (1979) studeerde Romaans in Brussel. Verhalen en gedichten van haar verschenen in tijdschriften (De brakke Hond, Lava) en bloemlezingen.

Ruth Lasters nodigt uit: Marc Tritsmans.

“Ik hou van poëzie die bijna uitsluitend bestaat uit kernwoorden, uit termen die in één splitseconde, bijna zonder omweg langs het bewustzijn, naar een basisbegrip verwijzen. Marc Tritsmans' werk is hier een heel mooi voorbeeld van. Zijn gedichten weigeren hardnekkig om het algemeen menselijk vermogen van voelen en emoties overbrengen in de vuilbak te flikkeren ten behoeve van het louter vormelijke experiment. What-you-read-is-what-will-mean-poëzie noem ik het.“

Dit is deel 12 van de gedichtenestafette in het Cultureel Supplement. Elke week publiceert een dichter een nieuw gedicht en nodigt, met een korte motivatie, een collega uit voor de volgende week.