Radio Voorkeur

Kunststof. De Vlaamse zanger Koen Wauters praat over zijn laatste album Van Binnen. Bijna twintig jaar geleden begon hij met een band genoemd naar de fictieve Franse politie-inspecteur Clouseau. Nu bestaat “Clouseau' slechts uit zanger Wauters (bekend van Anne en Daar gaat ze.) en zijn broer Kris. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek tussen de dichters Erik Jan Harmens en Sander Meij over doseren, gas geven, angst, branie en ambitie. Verder besprekingen van de film The Three Burials of Melquiades Estrada van de regisseur Tommy Lee Jones, het boek The Good Life van Jay McInerney en de cd Umoja van Bløf. Ook bespreken kunsthistoricus Carel Blotkamp en kunstenaar Peter Struycken de overzichtstentoonstelling van het werk van de art déco-ontwerper Jaap Gidding (1887-1955) in Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. 747AM, 20.03-23.00u.

Radio 4FM: Spotlight. Gesprek met essayist, columnist en oud-correspondent van NRC Handelsblad Anil Ramdas over zijn carrière aan de hand van muziek die veel voor hem betekent. Radio 4, 23.00-24.00u.