Radio Holland in handen van Imtech

Technisch dienstverlener Imtech neemt voor 47 miljoen euro Radio Holland over, een bedrijf dat is gespecialiseerd in maritieme satelliet- en radiocommunicatie en navigatiesytemen voor met name de zeevaart. Bij Radio Holland werken 730 mensen die een jaarlijkse omzet van 150 miljoen euro genereren.

Imtech is zelf met 1.000 mensen ook al actief in de maritieme sector. Het bedrijf zet met scheepsinstallatie en het onderhoud daarvan jaarlijks 200 miljoen euro om. Met de overname van Radio Holland verdubbelt Imtech bijna zijn omzet in de maritieme sector. Het bedrijf gokt daarmee op een plaats in de topvijf op de maritieme markt.

Imtech hield zich tot nu toe bezig met het installeren van elektronische systemen op schepen en het onderhoud daarvan, maar was nog niet actief op de markt van communicatie- en navigatiesystemen voor schepen.

Het merendeel van zijn omzet (2,4 miljard euro in 2005) behaalt Imtech uit dienstverlening aan de kantorenmarkt en de industrie. Maar een woordvoerder van het bedrijf bevestigt dat de snelgroeiende maritieme sector een interessante groeimarkt voor Imtech is. “Mogelijk breiden we in de toekomst nog verder uit in deze sector“, aldus woordvoerder M. Salomons van Imtech. “Maar voor nu is het wel even mooi zo.“

Imtech neemt Radio Holland over van ABN Amro (56 procent) en Radio Holland zelf.