Mobieltje met 10 megapixel

samsungmobiel.jpgIs het een mobieltje met een camera of is het een digitale camera met een ingebouwde telefoon? Die vraag bekruipt je bij het zien van de Samsung SCH-B600. Aan de voorkant ziet dit toestel er uit als een onopvallende mobiele telefoon. Maar aan de achterkant schuilt een volledige digitale camera, inclusief flitser en een lens met 3x optische zoom.

De camera heeft een beeldsensor van maar liefst tien megapixel - zo’n resolutie haalt zelfs een bovengemiddelde consumentencamera niet eens. Een nadeel is dat een foto van 10 megapixel veel geheugen kost. Hierdoor kun je niet zomaar even een plaatje met je mobieltje versturen naar vrienden.

Daarnaast is de kwaliteit van foto’s nog altijd voor het grootste gedeelte afhankelijk van de lens en die is bij deze bellende camera (of was het nou fotograferende telefoon?) erg klein. Wie wil weten hoe goed de foto’s van dit mobieltje er in de praktijk uitzien moet wachten tot de zomer van 2006, als de SCH-B600 op de markt komt. De prijs is nog niet bekend.

(via engadget)

    • David Haakman