Mexico schakelt Amerikanen uit in Baseball Classic

Anaheim, 17 maart. De Mexicaanse honkballers hebben in de eindfase van de World Baseball Classic in Anaheim voor een sensatie gezorgd door de Amerikanen uit te schakelen. Mexico, dat al uitgeschakeld was, won met 2-1 en hielp daardoor Japan naar de halve finale. De Japanners treffen morgen Zuid-Korea. De andere halve finale is Cuba-Dominicaanse Republiek. De nederlaag van het tegenvallende Team USA maakt wellicht een roemloos einde aan de lange carrière van Roger Clemens. De 43-jarige werper had onvoldoende controle op de Amerikaanse heuvel en kon zich tot ieders ontzetting niet ontpoppen tot winnend werper. Clemens kreeg in 4 1/3 innings zes honkslagen tegen. Twee lopers kwamen over de thuisplaat. ”We kunnen met opgeheven hoofd naar huis”, zei Jorge Cantu, de succesvolste Mexicaanse hitter.