L`Oréal neemt Body Shop over voor 945 miljoen euro

Parijs, 17 maart. L`Oréal neemt The Body Shop over, een Britse keten van `natuurlijke` cosmeticazaken. Het Franse cosmeticaconcern liet vandaag weten er 652,3 miljoen pond sterling (945 miljoen euro) voor te betalen. Per aandeel bedraagt de overnamesom 300 pence. Dat is bijna 35 procent meer dan in februari, toen speculaties over een overname van Body Shop de kop opstaken. L`Oréal betaalt in contanten. Body Shop, in 1976 opgericht door Anita Roddick, blijft bestaan. Het bedrijf behoudt zijn huidige leiding. Roddick en haar man hebben 18 procent van de onderneming in handen. Ze hebben al toegezegd hun belang over te dragen aan L`Oréal. Er zijn al eerdere pogingen ondernomen om het Britse bedrijf over te nemen. In 2001 liepen besprekingen met het Mexicaanse Grupo Omnilife stuk.