Koude nachten

Tot en met halverwege volgende week blijft het te koud voor de tijd van het jaar. Wel schijnt op de meeste dagen de zon regelmatig en is het zo goed als droog.

Vanavond verdwijnen de meeste wolkenvelden om plaats te maken voor opklaringen. Alleen in het uiterste noorden van het land blijven er wolken over. De temperatuur daalt vannacht tijdens de opklaringen naar 1 tot 5 graden bij een afnemende noordoostelijke wind.

Morgen begint overwegend zonnig, maar al snel ontstaan er wat stapelwolken en in de middag zal het gemiddeld half bewolkt zijn. Het blijft droog. Bij een zwakke tot matige noordoostelijke wind (rond kracht 3) wordt het omstreeks 7 graden. Normaal voor deze fase van maart is een graad of 9.

In de nacht van zaterdag op zondag zondag vriest het opnieuw stevig met minimumtemperaturen tot 6 graden.

Zondag overdag lijkt er een tweedeling in het weer te ontstaan: het noorden krijgt veel bewolking, terwijl in het gebied ten zuiden van de grote rivieren veel zon wordt verwacht. De temperatuur loopt op naar 7 tot 9 graden.

Maandag en dinsdag waait er een noordelijke wind die wolkenvelden aanvoert. Het is op een enkel regen-, hagel- of sneeuwbuitje na droog. De nachten worden iets minder koud met nog een klein beetje vorst, overdag stijgt de temperatuur naar 5 tot 8 graden.