Ex-nerds zijn de grootste versierders

Ik ken maar weinig mannen die vrouwen versieren. Eigenlijk ken ik alleen maar mannen die zich zwak durven op te stellen en van koken houden. Kortom: van die lievige jongens die je niet zomaar gaan zoenen. Daarom moet ik vaak het versierwerk doen.

En daarom was ik zenuwachtig voor mijn afspraakje met Neil Strauss. Hij is een officiële pick-up artist - versierder - en heeft een dik boek geschreven, Het spel (The Game). Het boek staat vol enge theorieën, bijvoorbeeld dat je vrouwen kunt versieren door ze te beledigen. Het erge is dat die theorie klopt. Mijn ex versierde me door mijn achterwerk met een hamburger te vergelijken. Echt.

Strauss schrijft dat hij met wat trucs elke vrouw het bed in kan lullen. En ik had met hem afgesproken in een hotel. Gelukkig bleek hij een kop kleiner dan ik en deed hij me denken aan mijn schoonzus, wat me op mijn gemak stelde. Want mijn schoonzus heeft me nog nooit het bed in weten te lullen.

Het gesprek met Strauss was leuk. Zo vertelde hij over Tom Cruise, zijn grote voorbeeld, dé alfa-man. Bij alles wat Strauss moeilijk vindt, denkt hij: “Wat zou Tom Cruise doen?“ Dat vond ik hilarisch, maar hij meende het.

Ook legde hij me uit waarom beledigen zo goed werkt. “Als een man een vrouw beledigt, laat hij zien dat hij haar niet wil. En dan gaat ze juist achter hem aan.“ Wat zijn mensen toch een rare dieren.

Hij vertelde dat de grootste versierders vaak ex-nerds zijn die nog steeds bevestiging nodig hebben. Goed om te weten. Zet Star Trek aan en ze laten je met rust. Vrouwen worden er volgens Strauss juist léúker van als ze vroeger nerdy waren - te dik, bijvoorbeeld. “Als dikke tiener hebben ze een bijzonder karakter ontwikkeld.“ (Dit geldt ook voor tienermeisjes met een grote neus, weet ik uit persoonlijke ervaring.)

Minder leuk om te horen: in Nederland is er een netwerk van vijfhonderd mannen die zich versierkunstenaars noemen. Zij bewegen zich in groepen door het nachtleven. “Vijfhonderd?“ vroeg ik verschrikt. “Er zitten ook Belgen bij“, zei Strauss. Toch alarmerend. Ik stelde me roedels mannen voor die mij en andere vrouwen in clubs kwamen beledigen. Hoe gingen wij ons daartegen verweren? Misschien weet Tom Cruise het.

    • Aaf Brandt Corstius