Eerste vaccinatie bij kippen van minister Veerman

Eerste vaccinatie bij kippen van minister Veerman Goudswaard, 17 maart. Op de boerderij van minister Veerman (Landbouw, CDA) in Goudswaard werden gisteren de eerste kippen gevaccineerd tegen vogelgriep. Tientallen journalisten uit binnen- en buitenland verdrongen zich voor de schuur van de minister in de Hoeksche Waard om de eerste prik vast te leggen. Minister Veerman hield zelf zijn kippen vast, terwijl een dierenarts de prik gaf. Op berichten dat sommige landen, zoals Duitsland, geen vlees en eieren van gevaccineerde kippen willen afnemen, zei Veerman dat het rijk geen invloed heeft op individuele afnemers die zulke kipproducten weigeren. Overigens is vaccinatie geen garantie tegen ruimingen. Bij het uitbreken van de vogelgriep op een boerderij zullen alle omringende bedrijven geruimd worden, ook waar gevaccineerd is. Het ministerie laat onderzoeken of ruimingen zonder ruimers mogelijk zijn. Bij de huidige vogelgriep lopen ook mensen een groot risico op besmetting. De helft van alle besmette patiënten die met H5N1 zijn besmet, is overleden. Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold hoeksewaard minister veerman laat zijn hobbiekippen als eerste in nederland inenten tegen vogelgriep foto rien zilvold Zilvold, Rien