Dubbel-van-het-lachencake

Wij zijn Emma en Masha, dikke vriendinnen. We hebben elkaar getekend: links Emma en rechts Masha. We wonen tegenover elkaar dus we zien elkaar elke dag! We zitten op dezelfde school maar niet in dezelfde klas. We skaten en zwemmen graag met z'n tweeën en we zijn altijd melig! We bakken ook vaak lekkere zoete dingen. Nu hebben we een tulband gemaakt! Hij is zóóó lekker. We zullen jullie het recept geven:

Dubbel-van-het-lachencake Wij zijn Emma en Masha, dikke vriendinnen. We hebben elkaar getekend: links Emma en rechts Masha. We wonen tegenover elkaar dus we zien elkaar elke dag! We zitten op dezelfde school maar niet in dezelfde klas. We skaten en zwemmen graag met z'n tweeën en we zijn altijd melig! We bakken ook vaak lekkere zoete dingen. Nu hebben we een tulband gemaakt! Hij is zóóó lekker. Eigen cake van Masha Voet en Emma Kerkling, 9 en 10 jaar, uit Amsterdam

Wat heb je nodig:

- Mixer

- Rozijnen

- Zelfrijzend bakmeel

- 2 scheppen suiker

- 2 eieren

- Nog 2 scheppen suiker (maar dat leggen we later uit)

- En wat boter, 50 gram.

Nu gaan we even heel erg kookboek-achtig doen.

Verwarm de oven op 150 graden. Vet daarna de tulbandvorm goed in. Je moet de eieren scheiden van elkaar. Eigeel in een speciaal kommetje en het eiwit in een ander. Ga dan met de mixer 5 minuten door het eiwit. Als het goed is wordt het een witte stevige massa. Lang doormixen! Doe eerst bij het eigeel twee scheppen suiker en daarna moet je het ook mixen, alleen dan wordt dat niet wit en ook niet stevig. Als de rozijnen schoon zijn, dan moet je alles (ook het eiwit en het eigeel) bij het zelfrijzend bakmeel doen. Meng alles door elkaar. En ook nog die twee scheppen suiker er bij. Hup in de vorm in de oven en klaar zijn Emma en Masha!

Eigen cake van Masha Voet en Emma Kerkling, 9 en 10 jaar, uit Amsterdam